Nyilvános az útfejlesztések legfrissebb ütemterve

Nyilvános az útfejlesztések legfrissebb ütemterve
11 ápr 2016

Városszerte javában folynak az útfelújítások és -fejlesztések, amelyeket a kormánytámogatásként érkezett 4 milliárdból finanszíroz Kecskemét. Az önkormányzat a napokban nyilvánosságra hozta, hogy mely utcákat, utakat milyen ütemben érinti a fejlesztés.

A kormány még tavaly döntött arról, hogy az „Egyes megyei jogú városok fejlesztési célú támogatása” program részeként Kecskemét négymilliárd forint összegű támogatásban részesül, amelynek felhasználásáról már korábban tudni lehetett, hogy közútfejlesztésre fordítja majd a város. Az elnyert összeg az egyik legnagyobb tétel az egész országban.

A letölthető táblázat tartalmazza a lakossági önerős és a nagyobb volumenű városi útépítések, felújítások ütemezését is.

A 45 lakossági önerős útépítésen felül a 4 milliárd fedezi a Kaffka Margit utca burkolatlan szakaszának megépítését és a meglévő aszfaltburkolatú szakasz felújítását, a 445 sz. főút és a Géza fejedelem körút között, valamint ugyanitt gyalogos- és kerékpárút kiépítését is.
Halaszthatatlan feladatnak minősítették továbbá a jelentős forgalmú gyűjtőútszakaszok felújítását: a Csabay Géza körútat a mentőállomástól a vasúti átjáróig, a Tatár sort a Csabay Géza körúttól a felújított szakaszig, az Egyetértés utcát és a Géza fejedelem körutat.
Ugyancsak ebből az összegből finanszírozható a külterületi gyűjtő jellegű földutak tartós stabilizációja: a Vacsi-köz, Kis Hegedűs köz, Marozsi köz, Széles köz úrihegyi szakasza – az aszfaltút után – és a Faragó köz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük