B. Tóth Katalin

B. Tóth Katalin

B. Tóth Katalin

email-150454_640     [email protected]

icon-1968244_640     06-30/486 32 92

Tisztelt Választók!

B. Tóth Katalin vagyok, a FIDESZ-KDNP közös képviselőjelöltje.

Mi, széchenyivárosiak büszkék lehetünk arra, hogy névadónk Széchenyi István, akinek törekvései, az adott korszakot alapjaiban modernizáló polihisztori gondolatai mindmáig követendő példát mutatnak.

Kérem az Önök támogatását ahhoz, hogy a városrész lakóival közösen megvalósíthassuk a ModernSzéchenyi programot, a XXI. század kihívásaira aktualizálva névadónk örök érvényű, jövőt építő gondolatait.

Kecskemét folyamatos fejlődésével a Széchenyiváros akkor tarthat lépést, ha infrastruktúrájának modernizálása tervszerűen illeszkedik az igényekhez. Ez a jövőben is elsődleges szempont. Mellette ki kell használnunk azt a zöldfelületi adottságot, amelyet akár a Benkó Zoltán Szabadidőközpont, akár a városrészben még kihasználatlanul álló terek biztosítanak számunkra. Ez a folyamat a Kristály tér korszerűsítésével már el is kezdődött. Erősítenünk kell környezetvédelmi szempontokat, ez által ideális körülményeket teremthetünk az egészséges életmód, a mindennapi sportolás népszerűsítéséhez.

Jelenleg a városrész kiemelten fontos beruházása a Margaréta körforgalom és a Károly Róbert körút megépülése, és a hamarosan elkezdődő Margaréta otthon korszerűsítése. A következő lépésben feladatul tűztem ki a környék intenzív zöldítését, továbbá városias kialakítását a különböző szolgáltatások betelepítésének elősegítésével.

Fontosnak tartom olyan értékek fejlesztését, amelyek nem kézzel fogható anyagiakban, hanem lélekben jelennek meg. Ilyen a közösségépítés, hiszen az egyre személytelenebb világban nélkülözhetetlenné válnak az emberi kapcsolatok, a generációk együttműködése, az empátia, az egymásra figyelés, különösen a városrész idősei számára.  A fiatalok számára pedig értelmes programokat kell szerveznünk, hogy minél kevesebb legyen a csellengő gyermek.