Az MSZP városi elnöke félbeszakította

Az MSZP városi elnöke félbeszakította
28 ápr 2016

Király József felszólalásában az elmúlt hetek sajtóbotrányaiból adott ízelítőt a közgyűlésen. Eljutott a PADMA gyanús kifizetéséről szóló hírig. Megdöbbentő volt az a hír, hogy egy nagyon nemes cél leple alatt több tíz millió forint ment haveroknak, rokonoknak – mondta az MSZP frakcióvezetője, aki szerint ezek után már nem is kell csodálkozni, hogy a polgármester férje lett a Kecskeméti Duális Oktatási Zrt. vezérigazgatója. Tisztelt Polgármester Asszony! Ön szerint etikus ez így? – tette fel a kérdést Király József.

Szemereyné Pataki Klaudia higgadtan válaszolt. Elmondta, azok a sajtóhírek, amelyekre Király József napirend előtti felszólalását építette, hamis információk. Ezekkel kapcsolatban megtették a szükséges jogi lépéseket is. A polgármester utalt arra, Király József saját maga is megtapasztalhatta, hogy-egy ilyen tévhírnek milyen következményei lehetnek, hiszen jelenleg is zajlik az a bírósági per, amely a PADMA elnökével kapcsolatos könnyelmű kijelentésüket hivatott tisztázni. A polgármester leszögezte, az alapítvány minden kifizetése jogszerűen történt, nem magánszemélyek, hanem a Kecskeméti Főiskola kapta meg, hogy fel tudja építeni az új képzéséhez szükséges campust.

– Azt pedig nem fogom szégyellni, hogy a férjem családja alapítója a Kecskeméti Főiskolának, ő a GAMF-on végzett és oktat jelenleg is – hangsúlyozta a polgármester. – Nem fogom elüldözni őt a városból, hogy ne segíthesse a mi munkánkat. Ebben bizonyos ideológiai nézeteltéréseink vannak. Gyurcsány úr kijelentette, hogy lehet külföldön is érvényesülni. Mi itt, az otthonunkért szeretnénk dolgozni. Azzal kapcsolatban pedig, hogy önök hazugságokkal hordják tele a médiát, csak annyit tudok mondani, megtesszük a szükséges jogi lépéseket – hangsúlyozta Szemereyné Pataki Klaudia.

Király József után dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester élt a napirend előtti felszólalás lehetőségével. Ő is az offshore ügyekben kapcsolatban kívánt szólni. Alig kezdett azonban bele a beszédébe, az MSZP városi elnöke félbeszakította őt. Nehezményezte, hogy a most elhangzott beszédére nem reagálhat képviselőtársa. Ne szóljál már bele! – utasította rendre a fideszes képviselő.

– Példátlan! Ilyen még nem történt 16 éves közgyűlési munkámban, hogy félbeszakítsák napirend előtti felszólalásomat – reagálta le a helyzetet dr. Szeberényi Gyula Tamás. Ennek témája egyébként a megyei MSZP offshore botrány után kiadott közleménye volt. Ahogy mi is megírtuk, felszólították a fideszes és valamennyi más párt képviselőjét, nyilatkozzanak arról, van-e nekik vagy családtagjaiknak külföldön bejegyzett vállalkozása, tartanak-e pénzt offshore cégekben.

Ezúton szeretném bejelenteni, hogy a Fidesz frakció tagjainak és közvetlen hozzátartozóinak semmilyen offshore érdekeltsége nincsen. Ezúton is kijelentem, nincs szükség arra, hogy vagyonnyilatkozatunkat kiegészítsünk. Bárki megnézheti, a valóságnak megfelelően lett kitöltve minden nyilatkozat – szögezte le napirend előtti felszólalásában az alpolgármester.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük