Elutasította a közgyűlés a migránsok betelepítési kvótáját

Elutasította a közgyűlés a migránsok betelepítési kvótáját
07 ápr 2016

A napirend előtt a DK és az MSZP is kérte, hogy Kecskemét közgyűlése mai ülésén ne tárgyalja a betelepítési kvóta elutasítását. Utóbbi törvénytelenségre hivatkozott, a testület mégis napirendre vette. a témát, és az elutasításról határozott 18 igen mellett – négyen nem szavaztak.


Dr. Salacz László országgyűlési képviselő azzal vezette fel a döntés fontosságát, hogy egyszer már győzött Magyarország a migráció kezelésében, most azonban újabb akadállyal találkozott. Az unió döntésével, amelyet bíróságon támadott meg. Szerinte sok baj van a beléptetési kvótával.

Ezen a napirenden vitatkozott legtöbbet a közgyűlés, itt voltak a legkeményebb hozzászólások is.

Az MSZP például azzal érvelt, hogy nem lehet a menekülteket összemosni a bevándorlókkal, még inkább nem a bűnözőkkel. Mivel azonban a felvezetőben is terroristákról, köztörvényes bűnözőkről beszéltek a migráció kapcsán, nem tudnak jó szívvel szavazni. Dobos József szerint nincs is jó döntés.

A Jobbik egyetért azzal, hogy ne kelljen befogadni olyan családokat, akik nem itt akarnak boldogulni. A párt szerint is veszélyes lenne a kvóta.

Falusi Norbert LMP-s képviselő azt mondta: ha a kvótáról azért kell szavazni Kecskeméten, hogy a helyi közvélemény is elmondhassa a véleményét, akkor tegyék ezt meg Paks fejlesztéséről, az egészségügyről és az oktatásról is.

Szőkéné Kopping Rita a DK részéről úgy vélte, felesleges arról szavazni, amiről már döntött az országgyűlés. Dr. Szeberényi Gyula Tamás erre válaszolva azt mondta, ez nem igaz.

A város másik országgyűlési képviselője zárta a témát. dr. Zombor Gábor szerint még fontos lehet, hogy Kecskemét kimondta: nem kér a kvótából.

A testület végül 18 igennel elutasította a betelepítési kvótát. Négy képviselő nem szavazott.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük