Kerékpáros teljesítménytúra az egyetemmé válás útján

Kerékpáros teljesítménytúra az egyetemmé válás útján
09 ápr 2016

Vidám hangulatú, de embert próbáló bringázásra hívja a Kecskeméti Főiskola azokat a sportembereket, akik a főiskolán tanulnak vagy tanultak, dolgoznak vagy dolgoztak, egy-egy cég képviselőjeként vagy hallgatóként részt vesznek a duális képzésben. De azok is jöhetnek, akik kiváló formában vannak, és éreznek magukban elég kitartást ahhoz, hogy egy pihenővel teljesítsék a távot.


Kecskemét–Szolnok–Kecskemét. Ezt az útvonalat sokszor és sokféleképpen megtették az utóbbi időben a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola dolgozói. Volt, aki autóval, volt, aki busszal vagy vonattal. De valószínűleg egy sem volt közöttük, aki a 140 kilométeres távot kerékpárral tette volna meg. Ezért aztán a Kecskeméti Főiskola sportirodája úgy döntött, pótolja ezt a hiányosságot és kerékpáros teljesítménytúrát szervez. Ennek apropója, hogy itt a tavasz, közeleg a nyár, és vele a két főiskola integrációja. Szerveztek hát egy teljesítménytúrát, ami összekapcsolja a két várost. És megmutatja, nincs is olyan messze egymástól Kecskemét és Szolnok. Hiszen pár óra alatt kerékpárral is meg lehet tenni az utat.

A teljesítménytúra nem elírás, mert a táv megközelítőleg 140 km, a várható átlagsebesség pedig 30 km/óra. Ez pedig nem hétköznapi kihívás egy átlagember számára. Ezért olyan főiskolai dolgozók, hallgatók, öregdiákok és a duális képzésben részvevő cégek alkalmazottainak jelentkezését várják, akik heti több alkalommal, edzésszerűen használják versenykerékpárjukat, és már az idei évben pár száz kilométert letekertek! Persze az is csatlakozhat, aki megfelelő edzettségi szinttel, kerékpárral és kitartással rendelkezik, összesen egy pihenőt terveznek Szolnokon, hogy aztán ismét ráfeküdjenek a kormányra, és hazafelé vegyék az irányt.


Az útvonal:

Kecskemét-–Szentkirály-–Tószeg–-Szolnok-–Tószeg-–Szentkirály-–Kecskemét

Az indulás időpontja és helyszíne:

2016. április 15. 10 óra, GAMF Kar főépületének parkolója

További információ: Sáfár Tamás sportiroda vezető (+36 30 58 46 778); [email protected]


AKIK BIZTOSAN OTT LESZNEK AZ INTEGRÁCIÓS TÚRÁN
Vannak, akik már az ötlet megszületésének pillanatában igent mondtak. Őket kérdeztük az egyetemmé válásról és a kerékpározásról.

Juhos Gergely, a Kecskeméti Főiskola üzemeltetési vezetője

kep21A Kecskeméti Főiskola régi álma teljesül azáltal, hogy intézményünk egyetemmé válik. Külön öröm az, hogy olyan nagyszabású fejlesztések valósulnak meg ezzel párhuzamosan, mint az új campus felépülése a GAMF Karral szemben, a régi kórház helyén. Mindenki részéről nagyon pozitívak a visszajelzések, és mindenki sokat vár ettől a folyamattól. Úgy gondolom, az integráció sikeres lesz, már most is vannak a Szolnoki Főiskolával közös pályázataink.

Rendszeresen kerékpározom, már a búvárúszás mellett is bringáztam kiegészítésként. Mivel hetente több alkalommal is tekerek, nem készülök rá külön. Úgy fogom fel, mint egy jó kis edzést, jó hangulatú társaságban.

Antal Lajos Balázs, a Kecskeméti Főiskola hallgatója

Jómagam a gépészmérnök szak mechatronika szakirányára járok. Úgy gondolom, hogy az országban magas szintű a Kecskeméti Főiskola automatizálási oktatása. Bízom benne, hogy az integráció után még több támogatója lesz a főiskolának, és még inkább gyakorlatorientált lesz a képzés, mert több új eszközt sikerül az iskolának biztosítani. Hogy főiskola vagy egyetem, szerintem igazából csak a névben különbözik. A tanulmányi versenyeken most is kiválóan helytállnak a kecskeméti főiskolások, mondjuk a Budapesti Műszaki Egyetem diákjaival szemben.

kep22

Antal Lajos Balázs

Évekkel ezelőtt kezdtem Szegeden, majd amikor ide kerültem Kecskemétre, megismerkedtem Sáfár Tomiékkal, és a Kecskeméti Első Sor tagja lettem. Azóta sok versenyen szerepeltem velük. Heti 6,5-7 órát tekerek, és készülök erre a túrára. Amikor itt vagyok Kecskeméten, görgőzök, otthon pedig az országutakat rovom.

Budai Csaba öregdiák, az AZ-Land Kft. ügyvezető tulajdonosa

Nagyon örülök a fejlesztési elképzelésnek, melynek köszönhetően egy egyetemi városrész épül. Kecskemét megítélésének is jót tesz az egyetemmé válás és a campus megépülése. Ezek hozzájárulnak az oktatás színvonalának emeléséhez, valamint nekünk, kis- és közepes vállalkozóknak is sokat segíthet, egyrészt, mint vásárló-, másrészt, mint munkaerő tekintetében.

Budai Csaba

Budai Csaba

1982 és 1985 között voltam a főiskola hallgatója, ahol sikeres vizsgát tettem rendszerszervező szakon. Ez volt a számítástechnika elődje. A főiskola kézilabdacsapatában játszottam végig a három év alatt.  Ezt követően céget alapítottam, és az induló vállalkozással voltam elfoglalva, de 10-12 éve újra kezdtem a sportot. Futottam, majd hét évvel ezelőtt triatlonozni kezdtem. Ötször teljesítettem az Ironmant, körülbelül hússzor a maratont. Nekem a sport életforma, szinte minden nap sportolok valamit.

Sáfár Tamás, a Kecskeméti Főiskola sportirodájának vezetője, ötletgazda

Mint az a kiírásban is szerepel, nagyon sokan és sokféleképpen bejárták már a Kecskemét–Szolnok útvonalat, és mi most ezt megpróbáljuk kerékpárral is. A táv hossza és a sebesség nyilván m

Sáfár Tamás

Sáfár Tamás

egszűri a résztvevőket, épp ezért kicsit sportosabbra vesszük a tempót. Ezzel az akcióval szeretnénk felhívni a figyelmet a mindkét várost és főiskolát érintő eseményre, a közelgő integrációra és egyetemmé válásra. És ami még nagyon fontos: az egészséges életmódra és környezettudatosságra ösztönözzük az embereket. Persze én sem csak az irodában ülve szervezkedek. Heti három-négyszer biciklizek, a Kecskeméti Első Sor Egyesület egyik alapítójaként versenyekre járunk a csapattal, és edzéseket is tartok fiatal kerékpárosoknak, valamint bringás eseményeket szervezek.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük