Polgármester: jogszerű és szabályos volt az imázsfilm szerződése

Polgármester: jogszerű és szabályos volt az imázsfilm szerződése
07 ápr 2016

Hugyecz Zoltán, az Együtt kecskeméti politikusa tegnap blogbejegyzésben írt arról, hogy a vizes VB reklámfiljével kapcsolatban szabálytalanul kötött szerződést a polgármester a Kecskeméti Televízióval. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester sajtóközleményben cáfol, és jogi lépéseket helyez kilátásba.


„Hugyecz Zoltán állításával ellentétben jogszerű és szabályos volt az a szerződés, amelyet az önkormányzat a Kecskeméti Televízió Kft.-vel kötött a nemzeti ügynek számító vizes VB imázsfilmjének elkészítésére – írja Szemereyné Pataki Klaudia.

– Az Együtt kecskeméti politikusának ezt tudnia kell, mert ugyanilyen polgármesteri határozattal jutott azonnali, 4 millió forintos támogatáshoz 2014. augusztusában az akkor Hugyecz Zoltán érdekeltségi körébe tartozó Kecskeméti Röplabda Kft. Olyan helyzet alakult ki, hogy a kecskeméti röplabda megmentéséhez azonnali anyagi segítségre volt szükség, és számomra – a kampány közeledte ellenére – természetes volt, hogy ezt az önkormányzatnak fel kell vállalnia.

Az államháztartásról szóló törvény alapján Kecskemét közgyűlése az éves költségvetések elfogadásakor lehetőséget ad a polgármesternek arra, hogy a tartalékok felhasználásához kapcsolódó előirányzatokat módosítsa. Ezt polgármesteri határozattal teheti meg, amelyet a soron következő költségvetés módosításakor kell beépíteni.

Fenti szabályozást egyébként tartalmazza az az előterjesztés is, amely a város honplapján megtalálható és amelyet Hugyecz Zoltán a saját blogján is közzétett.

Most szabálytalanságról beszél, holott 2014. augusztusában Hugyecz Zoltán nem tekintette jogsértőnek az ő érdekeltségi körébe tartozó sport cég ugyanilyen felhatalmazással törénő támogatását.

Kecskemét a befektetők figyelmének fókuszában van. Ugyanakkor az ilyen, valótlan állítások rendkívül rossz színben tüntetik fel Kecskemétet, és kárt okoznak a városnak. Éppen ezért a valótlan állítások terjesztői és gerjesztői ellen megtesszük a szükséges jogi lépéseket.

Szemereyné Pataki Klaudia
Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük